För att få maximal skärpa på kniveggen kan man använda en strigel. När man väljer strigel är det viktigt att den är av högsta tänkbara kvalité. En strigel är egentligen en läderrem som man applicerar strigelpasta på. Det finns 2 olika typer av striglar de ena monteras och de andra hänger fritt. Att använda en strigel för att slipa knivar är lite over-kill men om du ska slipa ett rakblad bör du dra av kniven med en strigel och strigelpasta.
Dra kniven över din strigel med riktning från eggen, upprepa på bladets båda sidor och kom ihåg att ALDRIG använda en skadad, uttorkad eller smutsig strigel. Om du använder en frihängade strigel ska den vara rejält spänd. I annat fall får du bara en rund egg, dvs. gör mer skada än nytta. Ta heller aldrig i när du slipar kniv med en strigel.
Vi slipar inte knivar med strigel själva men om du önskar ha rakbladsvassa knivar av någon anledning så kan vi slipa upp ny råegg så kan du avsluta med strigel hemma. När du får tillbaka dina knivar från oss kommer de vara som nya och för det mesta bättre slipade än de var som nya. Behovet av att slipa än mer tror vi du kommer anse vara bortslösad tid men möjligheten finns ju alltid om du så önskar.